Veelgestelde Vragen

Wat is Dropshipping/Dropshipment?

Drop shipping, in Nederlandse spelling dropshipping, ook bekend als doorverkoop of direct shipment, is een techniek voor het vergemakkelijken van aankopen doen in China. Bij deze constructie ontvangt een handelaar/retailer een bestelling van een eindklant. De handelaar plaatst de bestelling door naar de producent. De producent levert het product direct aan de eindklant. De factuur van de producent gaat naar de (tussen)handelaar. De factuur van de handelaar gaat naar de eindklant.

 

Hoe kan het zo zijn dat de verzending van een webwinkel uit China gratis is?

Wanneer je iets op een site bestelt waar ‘Worlwide Free Shipping’ geldt, zijn de verzendkosten al inbegrepen in de prijs van het product. De verzendkosten, die bij de prijs zijn inbegrepen, zijn zo laag omdat de meeste Chinese webwinkels in een zogenaamde Export Processing Zone liggen. Dit zijn speciale economische zones, waarin de overheid het bedrijfsleven stimuleert. Hier hebben bedrijven bijvoorbeeld minder last van milieuregelgeving, waardoor de prijzen omlaag kunnen. De Chinese overheid stimuleert ook de export, want dit is goed voor de economie. Als gevolg hiervan subsidieert de overheid de post, waardoor deze lage tarieven biedt voor klanten. Tel daarbij op dat de posttarieven daar sowieso al lager liggen en dat de grote webwinkels kwantumkorting krijgen en je kunt je voorstellen dat de verzendkosten per product erg laag liggen.


Ik heb iets bestelt in China, hoe kan ik mijn order volgen?

Soms krijg je een ‘Tracking code’ van een Chinese webwinkel toegestuurd, met deze code kun je een bestelling volgen. Deze code krijg je meestal bij orders boven de $15, voor een kleine meerprijs kan je ook een “Tracking code’ krijgen bij orders onder de $15.  Wanneer het pakket met Hongkong Post wordt verstuurd, en dus met TNT/PostNL aan de deur wordt afgeleverd, kan je alleen zien wanneer het pakket is voorgemeld bij Hongkong Post en is verzonden naar Nederland. Deze informatie kun je vinden door de ‘Tracking code’ hier in te vullen. De codes die Hongkong Post gebruikt beginnen en eindigen met twee letters, daar tussenin staan negen cijfers. Bijvoorbeeld: EE123456789HK.

Waarom is bij sommige merkartikelen het logo vervormd of weggehaald?

In deze gevallen betreft het Namaak, het aanbieden van nagemaakte goederen is verboden. Het  logo is vaak weggehaald door middel van Photoshop, op het echte artikel is het logo zoals het hoort te zijn dus vaak wel gewoon aanwezig. Het vervormen of weghalen van een logo door middel van Photoshop wordt gedaan zodat het product niet als namaak gezien wordt, de auteur van het originele product heeft namelijk copyright op het logo.

Tijdens het bestelprocedure moet ik het veld ‘State’ of ‘Province’ verplicht invullen, wat moet ik daar invullen?

Tijdens het bestelprocedure bij sommige Chinese Webwinkels ben je verplicht het veld ‘State’ in te vullen. Aangezien wij in Nederland geen staten  hebben, maakt het niet uit wat je hier invult. Je kan bijvoorbeeld ‘#####’ of ‘—–‘ invullen.


 

 

 

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Reacties (1)

  1. Is er maat verschillen tussen originele en namaak supra schoenen ik heb maat 44.3 en heb maat 45 besteld zou dat passen ???

    Gr.emre

Laat een reactie achter