TaoBao agent: MisterTao.com

door redacteur Jacob 14

PS_Tao

TaoBao.com is een online handelsplaats gericht op de Aziatische markt, vergelijk het maar met de Aziatische Marktplaats.nl. Omdat deze site voornamelijk op de Aziaten gericht is, loop je als Europeaan tegen enkele problemen aan.  TaoBao is bijvoorbeeld niet in het Engels beschikbaar, de prijzen worden in Yuan weergegeven en veilig betalen is op TaoBao nog steeds een probleem. Gelukkig brengt bestellen op TaoBao ook enkele voordelen met zich mee, de prijzen zijn vaak ongelooflijk laag het aantal aangeboden  producten is enorm.  Om de nadelen van bestellen op TaoBao weg te nemen, maar de voordelen te behouden, bestaan er zogeheten Agents. Een Agent is een tussenpersoon tussen een Europese of Amerikaanse koper en een verkoper op TaoBao. MisterTao.com is een voorbeeld van zo’n Agent.

Scroll naar beneden voor foto’s en uitleg van een bestelling op MisterTao.com.

Hoe gaat het allemaal in zijn werk?
Bestellen via MisterTao.com klinkt ingewikkeld, om eerlijk te zijn is bestellen via MisterTao inderdaad iets ingewikkelder dan een bestelling plaatsen bij een grote Chinese Webwinkel. Het product zoeken is via MisterTao een fluitje van een cent, via de Engelstalige zoekmachine kun je gemakkelijk en snel op Taobao een product zoeken. Typ hier (Klik), in de balk bovenaan de homepage, enkele zoekwoorden of kopieer een link naar een product op Taobao dat je al eerder gevonden hebt. Als je door de zoekresultaten bladert, let dan op de hartjes, diamantjes en kroontjes die onder de winkelnaam staan. Als er hartjes onder de winkelnaam staan, betekent het dat de winkel minder dan 250 bestellingen heeft afgehandeld. Hoe minder hartjes, hoe minder bestellingen. Deze verkopers kan je het best links laten liggen. Een verkoper met diamantjes onder zijn naam heeft 251 tot 1000 bestellingen verwerkt, het  is dus veiliger om hier je producten te bestellen. Wil je helemaal ‘Safe’ zitten? bestel dan bij een verkoper met één of meer kroontjes. Deze verkopers hebben al meer dan 1000 bestellingen succesvol afgehandeld.

Als je een goede verkoper gevonden hebt, is het tijd om het product te bestellen. Als je een product bestelt,  krijg je van MisterTao te horen hoeveel je moet betalen. Je betaalt het bedrag in twee keer. De ‘First Payment’ zijn de kosten van het product en de verzendkosten binnen China. Als je een product besteld hebt, wordt het eerst naar MisterTao toegestuurd. Hiervoor  heb je de verzendkosten binnen China betaald, gemiddeld is dit ongeveer €1,50 per kilo. Als het pakket bij MisterTao aangekomen is, maken ze een foto van het product. Deze foto sturen ze naar de koper toe, het product wordt pas opnieuw ingepakt en verzonden naar Nederland als de koper de foto heeft goedgekeurd en de ‘Second Payment’ heeft betaald. De tweede betaling bestaat uit de verzendkosten van China naar Nederland en de commissie voor MisterTao (10%). Als je bij het aanmaken van een account als recommender ChinesewebwinkelsNL invult, krijg je 50% korting op de commissie. De verzendkosten van MisterTao naar Nedderland kun je gemakkelijk zelf berekenen, druk op de knop ‘Shipping Fee Calculator’ en vul hier de juiste gegevens in om de verzendkosten uit te rekenen.

 

Hoe kan ik betalen?
Betalen gaat niet zoals je gewend bent van andere Chinese Webwinkels. Op MisterTao.com heb je een Online Portemonnee, in deze portemonne kun je geld storten, dit geld kun je alleen gebruiken om te betalen op MisterTao. Geld dat je over hebt, kun je terugstorten. Het is tijdelijk niet mogelijk om met Paypal geld in je online portemonnee te storten. Op het moment is het alleen mogelijk om dit met een creditcard te doen. De transactie wordt verzorgd door AliPay, je betaalgegevens blijven op deze manier dus beschermd.

Voor mensen die geen chebben of liever niet met hun creditcard willen betalen, bestaat er ook een 3V Voucher. Dit is een soort eenmalige prepaid creditcard van Visa. Voor een 3V voucher met een tegoed van €20 betaal je €21. 3V kaarten zijn te koop bij de Primera.  Je kunt ook online een 3V kaart bestellen en betalen met IDEAL. Klik hier voor meer informatie over 3V vouchers.

Voorbeeld bestelling:

Een Takstar HD-5000 hoofdtelefoon kost op TaoBao $26,56.
De hoofdtelefoon wordt na betaling van de ‘First Payment’ bestaande uit de productprijs + de verzendkosten binnen China, naar het kantoor van MisterTao gestuurd. De verzending binnen China bedraagt $1,60.
De eerste betaling bedraagt dus $26,56 + $1,60 = $28,16

Als MisterTao het product heeft ontvangen, sturen ze deze foto:

Je gaat akkoord met de foto en laat de hoofdtelefoon via China Post naar Nederland sturen. De hoofdtelefoon wordt opnieuw ingepakt en jij betaalt de ‘Second Payment’ van $12,34. De tweede betaling bestaat uit de verzendkosten naar Nederland en de commissie. De verzendkosten naar Nederland bedragen $10,51 en de commisie bedraagt $1,83 omdat je 50% korting (Als refferrer ‘ChinesewebwinkelsNL ingevuld).

Het totaalbedrag komt dus op  $28,16 + $12,34 = $40,50
Dit is veel goedkoper dan bijvoorbeeld op Aliexpress.

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Reacties (14)

 1. Hoi

  Kun jij uitleggen hoe je geld kan laten terugstorten bij Mistertao?

  1. Hier is geen standaard functie voor. Als je via site contact opneemt met MisterTao, kunnen de medewerkers je geld terugstorten.

   1. Sinds 31-08-2012 hebben wij een forum. Al dit soort vragen dienen op het forum gesteld te worden. Wij zullen alle vragen die op het forum gesteld worden zo snel mogelijk beantwoorden. Als je je eerst even gratis registreert, dat duurt maar 30 seconden, kun je je vraag daarna op het forum plaatsen. De reactie functie wordt niet meer voor vragen gebruikt omdat dit totaal niet overzichtelijk is..

    Sorry voor het ongemak.

    Met vriendelijke groet,
    ChineseWebwinkels.nl

 2. Mocht de douane je pakketje onderscheppen, welk bedrag dien je dan op te geven? Je first payment, je second payment of beiden?

  1. Je hoort beide bedragen op te geven en ook beide facturen mee te sturen. Veel mensen sturen echter één van de twee facturen met de brief mee om een deel van de omzetbelasting niet te hoeven betalen.

 3. hallo,

  graag wil ik ook wat bestellen via :

  http://www.mistertao.com

  het lukt me niet er zelf uit te komen ! is er iemand die me kan/wil helpen?

  1. Bekijk dit topic op ons forum eens.

 4. Hoe kan ik zien of er de korting op de commisionfee zit? Ik zie namelijk niet die streep er door heen?

  1. Als je de tweede betaling gaat betalen, wordt deze korting automatisch in rekening gebracht. Als het goed is komt de commission fee na de korting op zo’n 2-3% ongeveer.

 5. Hallo,

  Ik wilde vragen of jullie denken dat het veilig is als ik iets op taobao bestel bij een verkoper met 5 hartjes?

  Het gaat om een jas van 50 euro.

  1. Ja is veilig, voor andere vragen:

   Kijk even op het forum import-forum.nl

   Mvg,

   Chinesewebwinkels

 6. Kan deze agent http://www.alsotao.com ook prima aanraden! Ik weet niet of jullie deze ook in de lijst kunnen opnemen? Heb al meerdere dingen besteld, van beamer tot vervangend electronica onderdeel. Vooral de grote keuze aan spullen en de goeie service en snel contact met medewerkers van deze agent bevallen mij goed. Ook als er iets mis is met het materiaal word het netjes opgelost. En je kunt er gewoon met paypal betalen!

 7. Ik vroeg me af, als je meerdere producten wilt bestellen, kan je dit in 1 order doen, of moet je meerdere orders plaatsen? (mbt de verzendkosten)

 8. Ik zelf heb wel eens Mistertao gebruikt voor het bestellen van klassieke scheerproducten, en dat is inderdaaf erg handig dan.

Reacties zijn uitgeschakeld.