Xiaomi 10400Mah Powerbank

door redacteur Jacob 0

2yzaeye
Merk: Xiaomi
Capaciteit: 10400Mah
 
Prijs: €17,43

Site: Tinydeal
Link: http://www.tinydeal….e-p-124058.html

Inleiding.
Tegenwoordig gaan de huidige Smartphones amper een dag mee, vooral bij het spelen van spelletjes, veel internetten en chatten heeft de batterij het er vaak erg moeilijk mee. Een powerbank is dan tegenwoordig ook eigenlijk geen overbodige luxe meer. Na wat zoeken op internet vond ik de Xiaomi met een capaciteit van maar liefst 10400Mah! Deze oplader is inmiddels al aardig bekend in Nederland, maar toch wilde ik er even een review over schijven voor de mensen die er nog niet van hadden gehoord. Het merk van deze Powerbank is Xiaomi, Xiaomi is een groot bedrijf in China, ze staan vooral bekend om het maken van Smartphones en accessoires.
 
Deze powerbank van Xiaomi is verkrijgbaar in 2 verschillende soorten. De 10400 Mah en de 5200 Mah versie, verder zijn er ook nog een hoop accessoires verkrijgbaar zoals bijvoorbeeld siliconen hoesjes in allerlei kleuren om je powerbank te beschermen.
 
Xiaomi 10400mah powerbank:
De powerbank wordt geleverd in een hard kartonnen doosje, simpel en eigenlijk verder niet bijzonder. Behalve dan dat je er even op moet letten dat aan de zijkant een serienummer staat vermeld met een kras vakje. Kras het laagje eraf en je ziet een cijferreeks staan. Met deze cijferreeks kun je op deze site controleren of het gaat om een echte versie.
 
Verder krijg je er een korte USB kabel en een Chinees gebruikershandleiding bijgeleverd. 
 
1    2
 
De Xiaomi powerbank zelf is gemaakt uit 1 stuk aluminium, behalve de zijkanten, dit is een plastic strip welke er op is geplakt. Het design is simpel, maar juist daarom erg mooi. Aan de voorkant staat het logo subtiel afgebeeld en aan de zijkant zien we de led indicatoren, USB in- en uit gang en de aan/uit knop. De aan/uit knop is een leuke toevoeging, maar eigenlijk niet nodig. Aangezien de Powerbank zichzelf automatisch zal inschakelen als je hem aansluit op je telefoon. Met een afmeting van 90.5x77x21.6 mm en een gewicht van ~250 gram is hij wat aan de grote en zware kant.
 
3    4
 
En verder:
De powerbank beschikt over 4 led indicatoren welke aangeven hoeveel stroom er nog in zit. Hij beschikt over een output van 2.1A en laad daarmee je telefoon snel en probleemloos op, met de capaciteit van 10400Mah kun je dit zo’n 4 á 5 keer doen (afhankelijk van de grootte van de accu in je telefoon.) 
Deze krachtpatser heeft natuurlijk wel wat tijd nodig om volledig opgeladen te worden. Houd er dus rekening mee dat dit zo’n 5 á 6 uren in beslag neemt.
Een unieke functie van deze powerbank is de ‘Pass trhough Charging’ wat inhoud dat je de powerbank kunt opladen en tegelijkertijd je smartphone kunt opladen. De meeste (goedkopere) Powerbanks beschikken niet over deze functie.  
 
De bouwkwaliteit van de Xiaomi powerbank is subliem, hij voelt erg degelijk aan en is oersterk. Xiaomi beweerd dat hij zelfs een druk van 50kg kan weerstaan en zelfs (spat)water bestendig is en nooit zal roesten. Nu roest aluminium sowieso amper tot niet, maar kan soms wel nare corrosie plekken geven wat je er niet of nauwelijks af krijgt.
 
Een klein nadeel vond ik de USB kabel welke meegeleverd werd, hoeveel deze doet wat die moet doen, is hij is wel erg kort. Ook viel het me op dat er maar één uitgang is om je mobiele toestellen op te kunnen laden. Als hij dan toch zo’n grote capaciteit heeft, was dat ook geen overbodige luxe geweest. 
 
7
 
Conclusie:
Al met al ben ik aangenaam verrast door deze powerbank. De capaciteit van maar liefst 10400Mah (wat ook werkelijk 10400Mah is) voor een prijs van slechts €17,- is in mijn ogen erg goedkoop. Daarbij komt ook nog eens dat de bouwkwaliteit erg goed is en hij van binnen (als ik de verhalen mag geloven) ook erg goed in elkaar zit. Ik hem hem zelf niet opengemaakt, mocht je nu nieuwsgierig geworden zijn hoe het laadcircuit in elkaar zit, raad ik je aan om dit even op te zoeken op internet. Er zijn namelijk genoeg mensen die hem uit elkaar hebben geschroefd.
 
5    6
 
 
Let op! Er zijn een hoop neppe Xiaomi Powerbanks in omloop. Deze worden perfect nagemaakt, maar het grootste verschil is dat in plaats van LG of Samsung batterijen gebruik wordt gemaakt van goedkopere batterijen zonder serienummer. Dit kun je helaas niet aan de buitenkant zien en zul je pas achter komen als je hem open gaat maken. Er zijn een hoop indicatoren om te zien of jij een echte Xiaomi Powerbank heb gekocht. Ook raad ik je aan, mocht je er één bestellen om dat bij de onderstaande webshops te doen. 
 
Geverifieerde webshops zijn o.a:
– xiaomi.tmall.com (originele seller)
– Tinydeal – €17,43
– Banggood – €19,04
– Chinabuye – €16,48 (er waren wat problemen bij andere mensen wat betreft het verzenden, dat is de reden dat ik hem niet hier heb gekocht)
 
Hieronder zie je een filmpje waar duidelijk uitgelegd is waar je op moet letten bij het kopen van een Xiaomo Powerbank en hoe je kunt zien of je een echte of neppe gekocht heb.
 
[youtube id=”obYhTgzEVP8″ width=”600″ height=”350″]

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399