Open Scheermes Met Dorco Mesjes

door redacteur Jacob 0

2
Merk: T.D.J  
Type: Open scheermes
 
Prijs: €2,89
Site: Banggood
Link: http://www.banggood….s-p-956778.html
 
Verzendtijd: 6 dagen (China Post)
 
Inleiding:
Na een goede ervaring met de Gillette Double Edge Scheermes waarmee ik nu nog (bijna) dagelijks mijn gezicht onthaar was ik opzoek naar iets nieuws. Ik bestelde bij Banggood dit open scheermes, na een aantal positieve verhalen gehoord te hebben van andere mensen leek me dit wel eens wat om te proberen. Vooral dankzij de lage prijs van dit open scheermes (€2,89) was het het proberen wel waard, mocht het achteraf niks zijn is er geen man overboord. De mesjes zijn ook erg goedkoop, voor slechts €1,35 heb je 10 mesjes! Nu zijn er een hoop van dit soort mesjes beschikbaar in China, ik heb nog niet getest welke nu echt het beste zijn, maar voor nu heb ik genoegen genomen met de Dorco mesjes welke hier zijn te bestellen.
 
Ondanks het Chinese Nieuwjaar had ik dit open scheermes met 6 dagen in huis, erg snel dus.
 
1
 
 
Eerste indruk:
Het open scheermes wordt geleverd in een simpel plastic zakje, verpakt in een stevige bubbel enveloppe. De mesjes zijn per 10 verpakt en worden er los bijgeleverd, ieder mesje is afzonderlijk van elkaar verpakt in een vettig papiertje om het roesten tegen te gaan. Bij het open scheermes zelf worden 10 mesjes bijgeleverd zoals je ziet heb ik er nog eens 10 extra bijgekocht.
 
Eenmaal het scheermes in handen ben ik erg tevreden. Het gewicht is prima en het mes ligt ook erg fijn in de hand, ook voelt hij erg solide aan en ‘scharniert’ hij soepel. Op de afwerking is weinig op aan de merken, het is gewoon een erg simpel open scheermes voor een goedkope prijs, dus veel poes pas moet je niet verwachten. In totaal bestaat het mes uit 4 delen, welke aan elkaar vast zitten met een soort pop nagels. Deze zijn dus niet zo gemakkelijk te demonteren, maar ik geloof ook niet dat dat ooit nodig is.
 
3    4
 
 
Het Scheermes:
Wat ik persoonlijk een groot voordeel vond is dat je dit scheermes kunt gebruiken met losse mesjes, vaak is het zo bij een open scheermes dat het blad uit 1 deel bestaat. Na een tijd word het mes echter bot en dient deze op een speciale manier geslepen te worden. Omdat ik nog lang niet zover ben, was het fijn om eerst dit mes uit te proberen. Hier kun je gemakkelijk van mesjes verwisselen als ze bot zijn geworden.
 
Het open scheermes is gemaakt van ‘Stainless steel’ (Roestvrij staal.) De kop bestaat uit 3 elementen, 1 waar je het mesje in zet, de ander schuif je er over heen en klikt zichzelf vast. Daarna schuif je het ‘bescherm’ kapje eroverheen die de boel vast houd zodat het mesje niet meer kan verschuiven. Een simpel mechanisme wat prima werkt.
Wat wel een klein nadeel is, is dat de bijgeleverde mesjes eerst gebroken moeten worden omdat hij niet in z’n geheel erin past. 
 
5    6
 
 
Gebruik:
Het gebruik van dit open scheermes is even wennen, vooral de plaatsing van je handen is erg belangrijk. Ook is het handig een vaste pols te hebben. Op Youtube staan genoeg instructie filmpjes, ik ga daarom ook niet te ver in op de manier waarom je moet scheren.
Wel raad ik je aan, mocht je dit mes gaan gebruiken eerst te oefenen op je bakkebaarden en wangen. Als je dat eenmaal een beetje onder de knie heb kun je verder oefenen op de rest van je gezicht. Ook is het verstandig het mes na gebruik goed af te spoelen en droog op te bergen, anders heb je kans dat het mesje gaat roesten en dat is natuurlijk zonde. Ook de scheermes vind het niet fijn om nat weg gelegd te worden, hoewel hij wel is gemaakt van Roestvrij staal kunnen er wel nare plekken komen van water welke na enige tijd niet meer te verwijderen zijn.
 
Als je eenmaal door heb hier je het mes vasthoud en je het scheren een beetje onder de knie heb, scheer je met dit open scheermes een stuk gladder, ook heb je geen last meer van ‘vol lopers’ zodat je niet meer bij iedere haal je mesjes schoon moet boenen omdat hij vol met haren zit. Daarnaast is het grootste voordeel natuurlijk dat het een stuk goedkoper is vergeleken met de Gillette scheermesjes. 
 
Met de bijgeleverde mesjes scheer je ongeveer 5 á 7 keer, daarna dient hij vervangen te worden. Aangezien er 10 mesjes bij worden geleverd en deze gebroken worden heb je er in totaal 20. Dit betekend dat je hiermee ongeveer 100 keer kunt scheren!
 
Conclusie: 
Ik heb erg tevreden met dit open scheermes, hoewel het natuurlijk niet te vergelijken is met de ‘Real Deal’, is het om te beginnen een prima mes! De bijgeleverde mesjes zijn erg scherp en goed verpakt.
 
Pluspunten:
– Mooi gewicht en ligt fijn in de hand.
– Verwisselbare scheermesjes, Je hoeft niet te slijpen langs een riem, je verwisselt gewoon het mesje.
– Goedkoop in aanschaf en gebruik.
 
Minpunten:
– Mesjes dienen gebroken te worden voor gebruik.
– Vergt wel wat oefening en een erg vaste hand.
 
7    8

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399