Omega Seamaster

door redacteur Jacob 0

1

Omega Seamaster

Merk:Omega Seamaster
Type uurwerk:Japans Quartz uurwek
Materiaal horlogebandje:– Origineel bandje: RVS
– Nato Strap: Leer

Prijs Horloge: ~€88,-
Prijs Nato Strap (20mm): €22,87
Site: Discoverbuying & Ebay
Link horloge: http://www.discovery…22.asp?id=44591
Link Nato strap: Link verlopen.
Verzendtijd: 21 dagen.

5n93lv

Eerste indruk:

De Omega Seamaster is al enige tijd in bezit, wegens tijdsgebrek had ik geen mogelijkheid om er een review van te maken. Maar hier is die dan (eindelijk.)
Het horloge werd verzonden met China post en zoals eerder vermeld lag hij na 21 dagen bij mij thuis. Het horloge zat verpakt in een metalen case wat hem zou moeten beschermen tijdens zijn lange reis naar Nederland.
 
2
 
Het horloge heeft eigenlijk een RVS bandje, maar aangezien ik daar toch niet zo’n fan van ben heb ik gelijkertijd een lederen Nato Strap via Ebay besteld. Een mooie combinatie, al zeg ik het zelf.
Verder beschikt het horloge over een Quartz uurwerk en werkt dus op een batterij, hoewel ik dit wist voordat ik hem bestelde valt het toch altijd een beetje tegen als je zo’n horloge in je handen heb. Natuurlijk heeft het ook zo’n zijn voordelen, maar toch heb ik liever een horloge met een automatisch uurwerk. Goed, dat terzijde en terug naar het horloge. Ja …. wat moet ik er over zeggen. De prijs van het horloge is aardig aan de hoge kant, vooral voor het geen wat je krijgt. Verder is het horloge wel mooi afgewerkt en zijn de details ook goed verwerkt in en om het horloge. De details op de wijzerplaat zijn een leuke toevoeging en de logo’s zien er zowel op als om het horloge prima uit. Het horloge voelt aardig ligt aan, dat komt vooral door het uurwerk, verder voelt het horloge wel erg solide en stevig aan.
 
3
 
 
De Omega Seamaster beschikt over een Chronograaf functie, de grote secondewijzer staat dus stil en begint pas met lopen zodra je de chronograaf (stopwatch) activeert. De kleine wijzers op de wijzerplaat geven geven de seconde aan als de stopwatch uitgeschakeld is. De wijzer links geeft het aantal minuten aan en rechts, onder het logo staat de datum aanduiding aangegeven. Ook deze zit mooi op zijn plek en functioneert naar behoren.
 
4
 
 
Met de knoppen aan de zijkant kun je de stopwatch activeren, stil zetten en resetten/uitschakelen. De knop links op de kast is mij een raadsel. De brezel om de kast heen zit er prima op, draait soepel en heeft geen speling.
Op de achterkant van het horloge staat het logo er ook mooi ingegraveerd.
 
5
 
 
Verder is er weinig op of aan te merken op dit horloge. De prijs had wel iets lager mogen zijn voor het geen wat je krijgt. Ook ga ik de volgende keer toch echt maar weer voor een automatisch uurwerk. Hoewel dit eigenlijk weinig toegevoegde waarde geeft aan het horloge vind ik zo’n zwevende seconde wijzer toch vaak wel een leuk iets en zo’n uurwerk geeft toch net dat beetje extra’s.
 
7   8
 
6

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399