Quadcopter Syma X11C met 2MP Camera

door redacteur Jacob 0

14
Merk: SYMA
Type: X11C
 
Prijs: €43,05 €33,37 met de onderstaande coupon!
 
Site: Gearbest
Link: http://www.gearbest.com/rc-quadcopters/pp_133523.html
 
Speciaal voor jullie forum leden is er een coupon code beschikbaar voor deze Quadcopter met €11,01 korting.
 
Coupon code: SX11CXH
 
Inleiding:
Deze Quadcopter is besteld bij Gearbest en werd verzonden met DHL. Na 4 dagen kon ik het pakketje in ontvangst nemen, ik hoefde niks aan inklaring of invoerrechten te betalen, dus dat scheelt weer. Let wel op dat dit misschien wel mogelijk kan zijn bij een bedrag hoger dan €22,-. De reden dat ik deze Quadcopter heb besteld komt door de relatief lage instapprijs en de ingebouwde 2MP camera Het merk Syma klinkt niet iedereen bekend in de oren maar komt tegenwoordig met steeds meer RC producten tegen een lage prijs. Aan de verhalen en ervaringen van andere te horen, is de prijs/kwaliteit van deze producten prima.
 
De Quadcopter is verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren; Rood, Wit en Zwart.
 
Eerste indruk:
De doos waarin de Quadcopter verpakt zit, is niet heel spectaculair, naast een korte beschrijving van de specificaties en wat foto’s op de voor- en achterkant is er verder weinig op te zien. Eenmaal de doos opengemaakt komen we het volgende tegen:
 
– De Quadcopter.
– Controller.
– Micro-SD Reader.
– 4GB SD Kaart.
– 4 Extra propellers.
– USB lader.
– Engelstalige handleiding.
 
2    3
 
 
4
 
Eenmaal de Quadcopter uit de verpakking is hij met een afmeting van 19.5×9.5x36cm en een gewicht van ~35 gram toch wel klein van stuk en aardig licht wel voelt hij erg stevig en solide aan. De blauwkwaliteit is dus dik in orde. De meeste onderdelen zijn gemaakt van plastic, wat de Quadcopter erg licht maakt en zeker wel tegen een stootje kan ook dankzij het frame random de Quadcopter zullen de propellers niet zomaar afbreken als je een fout maakt. Het frame is eventueel ook gemakkelijk te verwijderen als je dat aandurft.
 
De controller ziet er op het eerste gezicht wat simpel en goedkoop uit, eigenlijk heeft het wel wat weg van een Xbox controller. afgezien van het uiterlijk zit hij prima in elkaar en is er eigenlijk weinig op aan te merken, de batterijen (4x AA) worden echter niet meegeleverd, deze zul je dus nog even apart moeten aanschaffen. Verder zien we op de controller verschillende knoppen zitten, hier onder zie je een foto waar deze voor dienen.
De Engelstalige gebruikershandleiding is duidelijk en goed leesbaar, eigenlijk spreekt het gebruik voor zich, maar een keertje snel doorlezen kan geen kwaad.
 
5
 
Ook een leuke specificatie van deze Quadcopter is dat hij wordt aangedreven door middel van 2 verschillende tandwielen. Het tandwiel welke aangedreven wordt door de motor, stuurt het tandwiel van de propeller aan, in praktijk zal dit ervoor moeten zorgen dat het geheel een stuk stabieler vliegt en sneller reageert op je handelingen. Enig nadeel hiervan is dat de tandwielen ‘open’ liggen waardoor er snel vuil en haren in kunnen komen waardoor het geheel vast slaat, je zult er dus wel eens in de zoveel tijd moeten controleren en eventueel schoonmaken.De 4 motoren, welke onafhankelijk van elkaar draaien zijn echter wel goed beschermt tegen stoten en inslag door middel van een plastic kapje welke eromheen is gebouwd. Ook zijn aan de onderkant 4 ‘pads’ aangebracht waardoor de grootste schok bij het landen wordt opgevangen.
 
6    7
 
 
8
 
Het vliegen:
Eenmaal de accu opgeladen en geinstaleerd kunnen we beginnen met vliegen, het is even wennen, maar voor een beginnende bestuurder zoals ik heb je het al aardig snel onder de knie. De Quadcopter vliegt erg stabiel en is gemakkelijk te corrigeren. Ook de controller ligt erg fijn in de hand zodat je gemakkelijk bij alle knopjes kunt. Buiten vliegen is echter een heel ander verhaal, omdat de Quadcopter zo licht van gewicht is heeft de wind veel invloed op de besturing.
Hij laat zich snel mee voeren door de wind waardoor je veel moet corrigeren, opzich is dit nog wel te doen maar het nadeel is wel dat als je aan het filmen bent dit veel schokkerige beelden oplevert.  
Je kunt door middel van de knop rechts boven de controller switchen tussen 2 modes. Mode 1 reageert wat langzamer op je bewegingen omdat de ingebouwde ‘Gyro’ maar aanwezig is om je Quadcopter stbiel te houden waardoor het vliegen wat ‘soepeler’ gaat. Kies je voor mode 2 dan is het al een stuk lastiger om de Quadcopter onder controle te krijgen omdat hij sneller reageert, scherper stuurt en sneller kunt accelereren. 
 
De Quadcopter beschikt ook over de zogeheten; ‘360 Degree Stunt Function’ een leuke functie wat het mogelijk maakt om over de kop te gaan. Je activeert deze functie door 1x op de knop rechts boven de controller te drukken en dan snel naar links of rechts te sturen.  
 
Er zijn verschillende leds verwerkt in de Quadcopter wat het ook mogelijk maakt om ’s avonds te kunnen vliegen, ze komen voor mij nogal fancy over en had ook eigenlijk niet gehoeven.
 
9    10
 
Camera:
De camera, om deze reden had ik de Quadcopter aangeschaft. Het leek me leuk om filmpjes te maken vanuit de lucht. De Quadcopter beschikt over een ingebouwde 2MP camera. Welke de functie heeft om foto’s te maken en te kunnen filmen. Deze functies zijn in te schakelen door middel van de controller. Je kunt dus vanuit de lucht beginnen met filmen of foto’s te maken. Op de Quadcopter zelf bevind zich ook een knop om handmatig foto’s te kunnen maken, hiervoor heb je de controller niet nodig. Als je begint met filmen veranderd het groene licht op de Quadcopter in rood, en begint te knipperen. Bij het maken van foto’s brand het rode lichtje kort en veranderd daarna weer in groen.
 
De kwaliteit van de camera valt helaas wel iets tegen. Hij heeft veel moeite om al het licht op te vangen en zit ook aardig wat ruis in. Ook is het lastig om mooie beelden te krijgen als er iets wind staat buiten omdat hij snel uit balans raakt door de wind, dit resulteert vaak in wat schokkerige beelden. Natuurlijk kun je voor de bovenstaande prijs ook geen spectaculaire camera verwachten dus wat betreft de prijs/kwaliteit verhouding is het nog wel te doen. 
 
De filmpjes worden automatisch opgeslagen op de bijgeleverde 4GB SD kaart welke zich achterin de Quadcopter bevind. Ook vind je in de doos een SD-kaart Reader welke je in je PC plugt daarna zijn de bestanden gemakkelijk te bekijken.
 
11
 
 
[youtube id=”TacJ6M_m-zI” width=”600″ height=”350″]
 
Batterij:
De bijgeleverde 250mAh Li batterij bevind zich achteraan de Quadcopter in een handig ‘bakje’ waar je hem gemakkelijk kunt installeren en verwijderen om op te laden. Je sluit hem aan door de 2 connectors met elkaar te verbinden, daarna staat de Quadcopter aan. Er zit dus helaas geen aparte Aan/Uit knop het, iets wat eigenlijk wel handig zou zijn geweest.
 
De batterij houd het ongeveer 5 á 6 minuten vol. Als je aan het filmen bent is dit iets korter (4 min). Opladen kan door middel van de bijgeleverde oplader welke je aan je PC kunt hangen of in een adapter kunt pluggen. Opladen kost ongeveer 60 á 70 minuten. Het is dus wel aan te raden om er eventueel wat extra batterijen bij te kopen zodat je niet zolang hoeft te wachten.
 
12    13
 
14
 
Conclusie:
Al met al ben ik erg tevreden met de Quadcopter, dankzij de lage prijs en de gemakkelijke besturing is het voor een beginnende gebruiker een leuke Quadcopter. Hij is erg stabiel en reageert accuraad op de besturing, wel is het wat lastiger om goede controller te krijgen als er buien wat wind staat. Ook de Camera functie is een leuke bijkomstigheid ik moet wel zeggen dat je niet te veel van de kwaliteit moet verwachten, maar voor het geld is het een prima ding.
 
De controller had wat beter uitgewerkt mogen worden, hoewel de kwaliteit prima is en hij erg fijn in de hand ligt komt die wel wat goedkoop over.
 
Pluspunten:
– Gemakkelijke besturing.
– Goedkoop instap model.
– Bouwkwaliteit prima.
– Motoren goed beschermt.
– Zachte pads aan de onderkant.
– 2 vlieg modes.
 
Minpunten:
– Camera matige kwaliteit.
– Goedkoop uitziende controller.
– Klein en ligt van gewicht, waardoor vliegen met wind erg lastig is.
– Tandwiel aandrijving, goede besturing maar wel kwetsbaar
 
15
 
 

De Syma X11C is nu te bestellen bij Gearbest voor slechts €33,37 in combinatie met de bovenstaande coupon code. Om er één te kopen klik hier!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399