Pipo W2F Windows 8.1 Tablet

door redacteur Jacob 1

9
Merk: PIPO W2F
OS: Windows 8.1
 
Prijs: €125,33 €106.33
Site: Gearbest
Link: http://www.gearbest.com/tablet-pcs/pp_119628.html
 
Let op! Voor jullie leden is er een speciale korting beschikbaar voor de Pipo W2F Tablet. Met de coupon code: W2F kost de Tablet nog maar: €106.33
 
Inleiding:
PIPO is een merk dat in 2012 is opgericht, inmiddels bestaat het bedrijf nu 3 jaar en met hun lage prijs/kwaliteit verhouding doet het merk het zeer goed op de Chinese Tablet markt. De reden dat deze Windows tablet zo goedkoop zijn komt o.a. doordat Microsoft Chinese fabrikanten geen licentiekosten bij Windows apparaten onder de 9 inch in rekening brengen. 
Ik heb de PIPO W2F tablet aangeschaft, inmiddels al een iets verouderd model, maar dat betekend niet dat hij onder doet tegenover de huidige concurrentie in deze prijsklasse. De Pipo W2F draait, net zoals alle andere Pipo Tablets, op Windows 8.1. Daarnaast beschikt hij o.a. over een 8 Inch display, SD kaart ondersteuning en GPS. 
 
Verzending & Inhoud:
Ik heb Pipo W2F gekocht bij Gearbest, de reden hiervan was simpelweg omdat hij hier het goedkoopste was. Omdat ik de Tablet snel in huis wilde hebben heb ik hem laten verzenden met DHL, hierdoor was hij met 3 dagen binnen. Helaas heb ik wel BTW & inklaringskosten moeten betalen aan de deur. 
De Pipo W2F was goed verpakt, naast de originele verpakking zat daaromheen nog eens een kartonnen doos om hem te beschermen tijdens de rit. Eenmaal de doos opengemaakt komen we het volgende tegen:
 
– Pipo W2F.
– Adapter + EU Stekker.
– USB Kabel.
– USB OTG Kabel.
– Screenprotector (welke al is aangebracht op de Tablet)
– Handleiding (enkel in Chinees)
– Garantie kaart.
 
Aan de handleiding heb je dus bar weinig, afgezien van de plaatjes die er in staan zul je er verder weinig weg wijs uit worden. Gelukkig spreekt het gebruik van de Tablet voor zich en zul je niet veel moeite hebben het te begrijpen.
 
 3    2
 
 
1
 
 
Eerste indruk:
Eenmaal de Tablet in handen, valt me wel op dat hij toch vrij klein is. Dit was natuurlijk wel te verwachten met een 8 Inch scherm, maar toch viel het een beetje tegen. Des al niet te min ligt hij door het kleine formaat wel erg fijn in de hand, de tablet is prima te besturen wanneer je met beide handen de tablet vast hebt. Ook de bouwkwaliteit is niks op aan te merken, hoewel de gehele behuizing bestaat uit plastic, is dit eigenlijk niet te merken. Geen gekraak wanneer je de Tablet vast heb en de knoppen zitten ook goed in de behuizing verwerkt.
 
Wanner je de Tablet verticaal vast hebt, bevind zich aan de boven kant de Head Phone plug, HDMI- en USB Ingang. Daarachter zich nog een opening verwerkt waar je een SD kaart in kunt stoppen. De microfoon hebben ze aan de zijkant weggewerkt en aan de andere zijkant vind je de Aan/uit knop terug en de volumeregelaar. Aan de voorkant bevind zich de 2.0MP front camera en een Windows logo welke functioneert als home button, een erg mooie feature wat de Tablet een strakke en elegante uitstraling geeft.
Op de achterkant van de W2F bevind zich de 5.0MP Camera, de speaker en een aantal merken. Voor de rest is het vrij ‘clean’ en heeft de Tablet weinig poespas. 
 
Nadat de Tablet is opgestart en je in het Windows menu komt is dit eigenlijk exact hetzelfde wanneer je Windows 8 draait op je Laptop of PC. Als je Windows 8 niet gewend bent, is het even wennen maar na enige tijd wordt het duidelijk hoe je moet navigeren door het menu en welke veeg bewegingen je moet/kunt maken op terug te keren.
 
Het betreft hier een 32-bit versie van Windows 8.1, de taal is standaard ingesteld op Engels, maar andere telen waaronder Nederlands is gemakkelijk te installeren. 
 
Specificaties & Software:
De Pipo W2F beschikt over een 1.8 GHz Quad-Core Intel Atom Z3735D processor in combinatie met 2 GB Ram geheugen en een opslag capaciteit van 32GB, deze is nog uit te bereiden door middel van een Micro SD kaart tot maximaal 32GB.
In praktijk werkt de Pipo W2F erg fijn en alles loopt erg soepel, met de 1.8 GHZ Quad-Core processor is het ook mogelijk om verschillende spelletjes te spelen op je Tablet. De W2F heeft een afmeting van 21×12.4×1 cm een weegt in totaal ~375 Gram.
 
Bij de Tablet krijg je ook de mogelijkheid om één jaar lang gratis gebruik te maken met het complete Microsoft office 2013 pakket, de Applicatie hiervan staat al voor geïnstalleerd op je Tablet, het enige wat je hoeft te doen is deze te installeren en te registreren op je Tablet.
PIPO is één van de weinige Tablet welke een ingebouwde GPS heeft, hiermee kan je dus ook gebruik maken van (offline) navigatie. Na een aantal tests kan ik zeggen dat dit uitstekend werkt en een leuke bijkomstigheid is. 
 
De Speaker welke zich ook aan de achterkant van de Tablet bevind geeft een matig geluid. Het geluid wat eruit komt is nogal blikkerig en omdat de speaker slechts aan 1 kant is verwerkt krijg je het idee dat je met één oor aan het luisteren bent. Ben een Koptelefoon of oordopjes is is het geluid prima.
 
De 5MP Camera aan de achterzijde van de Tablet is niet heel spectaculair, hij maakt matige foto’s en heeft nogal wat ruis. Ik ben ook van mening dat Tablets niet gemaakt zijn om goed foto’s mee te kunnen maken, afgezien van het feit dat het er nogal belachelijk uitziet om met zo’n ding in je handen een foto te maken, is de camera vaak ook niet goed uitgewerkt.
Mocht er toch interesse zijn in foto’s welke gemaakt zijn met de Pipo W2F zal ik deze nog wel uploaden.
 
De overige specificaties van de PIPO W2F heb ik hieronder neergezet voor jullie:
 
specs
 
 
4    5
 
6    7
 
 
Scherm & Accu:
De W2F heeft een 8 Inch IPS scherm met een resolutie van 1280×800, deze is erg helder en geeft mooie kleuren. Ook vanuit verschillende kijkhoeken blijft het scherm goed leesbaar. Verder heeft het scherm een 10 punt multitouch, dat betekend dat je het scherm met 10 vingers tegelijkertijd kunt besturen. 
 
De accu capaciteit van van de Tablet bedraagt 4500mAh in praktijk doe kun je daar ongeveer 12 uur mee vooruit (On-screen time) bij normaal gebruik. Bij het spellen van veel (zware) spelletjes kun je er ongeveer 7 á 8 uur mee doen. 
Oplader gaat door middel met de bijgeleverde adapter en neemt ongeveer 3 uur in beslag eer hij volledig is opgeladen. 
 
Accessoires:
Er zijn een hoop accessoires te koop voor de Pipo W2F zoals bijvoorbeeld, beschermhoesjes, screen protectors en draadloze Bluetooth toetsenborden. Ik heb zelf een draadloos toetsenbord in combinatie met een beschermhoes gehaald voor de PiPo W2F bij Banggood. Maar deze is helaas nog niet aangekomen.
 
8    9
 
 
10    11
 
 
Conclusie:
Al met al ben ik erg tevreden met de Pipo W2F. Het is een handig apparaatje voor erbij en dankzij de Windows 8.1 ondersteuning erg gebruiksvriendelijk. Ik ben zeer verbaast over de prestaties en de kwaliteit van de Tablet en zeker gezien de prijs is dit zeker een aanrader! Het enigste minpunt is misschien de grootte van het scherm. Het kan soms wel onhandig zijn om bijvoorbeeld nieuwe tabbladen te openen als je wat dikke vingers hebt. Maar aan de andere kant is het wel gemakkelijk de Tablet overal mee naar toe te nemen dankzij het kleine formaat. 
De speaker had wat beter uitgewerkt kunnen worden zodat het geluid niet van één kant af lijkt te komen, maar al met al ben ik zeer tevreden met de Tablet.
 
Pluspunten:
– Zeer goede Prijs/kwaliteit verhouding.
– Erg gebruiksvriendelijk.
– Goede besturingssysteem.
– Bouwkwaliteit dik in orde.
– Elegante en strakke uitstraling.
 
Minpunten:
– Klein scherm, soms lastig bedienbaar.
– Speaker matig.
 
13    12
 
14    15
 
16

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Reacties (1)

  1. Zeer mooie en uitgebreide review! Zelf geen ervaring met Gearbest.com maar ik ga de PIPO W2F hier bestellen.

    Bedankt!

Reacties zijn uitgeschakeld.