Oneplus One Bamboo Styleswap

door redacteur Jacob 0

1
Bamboo Styleswap
 
Merk: Oneplus One Bamboo Styleswap
Type: Bamboo
 
Prijs: €68
Site: Oppomart
Link: http://www.oppomart….neplus-one.html
 

Oneplus One

De Oneplus One is inmiddels uitgegroeid tot een enorm gewilde en succesvolle smartphone. Veel mensen, waaronder ik heb er onder andere één aangeschaft vanwege de aangekondigde ‘Style swaps’ welke verkrijgbaar zouden zijn via de webshop van Oneplus one. Helaas bleek al snel dat dit niet ging werken en de style swaps covers niet beschikbaar zouden zijn voor de mensen die een Oneplus One hadden gekocht. Een flinke domper, maar inmiddels zijn er op verschillende Chinese webshops (o.a. Ebay, Taobao & Oppomart) toch verschillende, originele, Style swaps covers verkrijgbaar voor een vergelijkbare prijs als van Oneplus One zelf.
 
In deze Review zou ik uitleggen waar je de Bamboo Styleswap kunt kopen. Ook heb ik er uiteraard zelf één aangeschaft en zou ik mijn ervaringen ermee met jullie delen.
 
Bamboo Styleswap    Bamboo Styleswap
 

Bamboo StyleSwap

De Bamboo style swap cover is bestelt bij Oppomart, een Chinese webshop waar onder andere accessoires voor de Oneplus one beschikbaar zijn. Na 28 dagen kon ik het product in ontvangst nemen, eenmaal de envelop open gemaakt komen we het volgende tegen:
 
– Luxe verpakking van Oneplus One.
– Disassembly tool.
– Gebruikershandleiding.
– Bamboo StyleSwap cover.
– 2x Sim tray.
 
Om de cover te kunnen vervangen kost je dat enige behendigheid en dien je dit voorzichtig te doen aangezien je snel iets kan breken. Daarom heeft Oneplus One een gebruikershandeling toegevoegd hoe je het beste de cover kunt vervangen. Als je deze gewoon goed volgt kan er eigenlijk niks mis gaan. Ook staan er verschillende filmpjes op Youtube met een uitgebreide uitleg hoe je het beste de cover kunt vervangen. (zie onderaan de Review voor een instructie filmpje)In de Cover zit een NFC antenne verwerkt, deze kun je dus ook beter maar laten zitten. Ook de volume + Aan/uit knop is al in de cover gezet zodat je hier verder niks aan hoeft te doen.
 
Bamboo Styleswap    Bamboo Styleswap
 
Als ik uiteindelijk de cover op de Oneplus one heb geïnstalleerd ben ik erg verrast door het resultaat, natuurlijk had ik al wel een aantal foto’s op internet gezien, maar als je je Oneplus one dan zelf met een Bamboo cover heb geeft dat wel een enorm gaaf gezicht! Wat me wel meteen opviel is dat hij een stuk gladder aanvoelt en wat minder fijn in de hand ligt dan de originele Sandstone black cover.  De Bamboo Styleswap covers zijn allemaal uniek, gezien het feit dat ze gemaakt worden van echt bamboe zullen de kleuren van iedere cover afwijken.
 
Ook is hij een stukje dikker (1 á 2mm) dan de andere cover, hier merk je in praktijk eigenlijk niks van maar hierdoor komt wel de camera wat minder naar voren omdat deze minder ver uitsteekt.
Verder is de cover niet geheel van Bamboe gemaakt. Slechts de toplaag van de achterkant bevat een gedeelte Bamboe. Daaronder en dus ook de zij- en bovenkant zijn gemaakt van plastic. Naar mijn mening hadden ze beter de zij-, onder- en boven kant ook meteen kunnen voorzien van een Bamboe toplaag zodat het geheel er wat beter uit had gezien. Desalniettemin ziet het er naar mijn mening enorm gaaf uit!
 
Het grootste obstakel punt is toch wel de prijs. Niet iedereen heeft er €60,- tot €80,- voor over. Begrijpelijk en naar mijn mening is dat ook veel te veel voor zo’n iet wat ‘simpele’ cover. Toch kon ik de verleiding niet weerstaan hem toch te kopen en heb hier zeker geen spijt van!
 
Bamboo Styleswap    Bamboo Styleswap
 
Bamboo Styleswap
 
 

Prijzen & Beschikbaarheid:

Oneplus one heeft op haar forum vermeld dat de Style swaps niet meer werden geproduceerd. Dit is echter niet helemaal waar, in China, het land waar de Oneplus One wordt gemaakt zijn de (originele) Style Swap cover volop beschikbaar! Hierdoor zijn er een hoop Chinese aanbieders op het internet die de covers aanbieden.
 
Onder andere op TaoBao bij deze seller:
– http://item.taobao.c…bucket=6#detail
– http://item.taobao.c…bucket=6#detail
 
En Bij Oppomart vind je hem hier:
– http://www.oppomart….neplus-one.html
 
Op Ebay zijn ook verschillende verkopers actief:
– http://www.ebay.com/…=item2a49d36e7c
– http://www.ebay.com/…=item27f203996b
 
En hier;
http://flosmall.com/…e-bamboo-detail
 
Let op! Niet bij alle verkopers word er standaard een Sim tray bijgeleverd. Ook de NFC sticker wil nog wel eens ontbreken. Dit verschild per verkoper, dus let hier goed op mocht je hem toch willen aanschaffen! 
 
Conclusie:
Al met al ben ik erg tevreden met de cover. Jammer is wel dat de zijkanten niet zijn voorzien van een Bamboe toplaag waardoor het geheel een wat goedkopere uitstraling krijgt. Ook is de prijs wat aan de hoge kant waardoor veel mensen hem uiteindelijk toch niet zullen aanschaffen, begrijpelijk natuurlijk.
 
De kwaliteit van de cover is prima, vergelijkbaar met de originele Sandstone Black cover.
 
Pluspunten:
+ Mooi uiterlijk.
+ Bouwkwaliteit dik in orde.
 
Minpunten:
– Prijs veel te hoog.
– Niet geheel van Bamboe.
– Wat gladder waardoor die eerder wegschuift in je hand.
 
Instructie filmpje hoe je de cover kunt vervangen van de Oneplus one:
[youtube id=”1Vkac37VSto” width=”600″ height=”350″]

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399