Importeren Uit China

Klanttevredenheid is belangrijk. Oftewel, lees je goed in over de website waar je van plan bent een bestelling te plaatsen. Dit doe je door op zoek te gaan naar reviews. Deze reviews moeten natuurlijk wel betrouwbaar zijn. Het is uiteraard niet handig om blindelings op reviews af te gaan, die miscchien wel afkomstig zijn van de webwinkel waar je een product wil gaan kopen.

Verkoopkennis is ook zoiets dat je in de goede richting kan helpen. Indien de webwinkel gedetailleerde en correcte informatie bij haar producten vermeld vergroot dat de kans dat het gaat om een betrouwbare webwinkel. Let daarnaast ook op de aangeboden betaalmethoden. Betaal nooit via diensten die anonieme overboekingen mogelijk maken, zoals Western Union.

Betrouwbare Chinese webwinkels, op alfabetische volgorde:

Staat een Chinese webwinkel niet in bovenstaande lijst?
In het geval dat de Chinese webwinkel waar je iets wilt bestellen niet in de bovenstaande lijst staat, lees je dan extra goed in en ga op zoek naar betrouwbare reviews. Gebruik je gezonde verstand. Pas op als iets te mooi lijkt om waar te zijn. Als iets namelijk te mooi lijkt om waar te zijn, is dat meestal ook zo.

Paypal
Het is zeer eenvoudig om een rekening te openen bij Paypal. Op de hoofdpagina kun je ervoor kiezen om je aan te melden als nieuwe klant. Na het invoeren van een aantal persoonlijke gegevens ben je klaar om van start te gaan. Je kunt een creditcard koppelen, geld storten via IDEAL of een betaalrekening koppelen.

Paypal hanteert een systeem genaamd “Paypal Buyer Protection”. Hiervan kan men gebruik maken in het geval een product niet op de plaats van bestemming is aangekomen of als het product significant afwijkt van hetgeen beschreven is bij aankoop. In de voorwaarden, “Paypal users agreement” staat alles duidelijk beschreven. Bij bestellingen betaald met IDEAl is het een stuk lastiger om in zulke gevallen je geld terug te krijgen.

Verzending
Er zijn vele verschillende postbedrijven waar Chinese webwinkels gebruik van maken. Zo kun je bij sommige webwinkels gebruik maken van de grote internationale bedrijven als Fedex, UPS, DHL of TNT. Daarnaast kun je ook kiezen voor Chinese postbedrijven zoals China Post register mail, China Post EMS en Hongkong Post. Afhankelijk van het gekozen bedrijf zal de levertijd verschillen. Wat deze services gemeen hebben, is dat zij allen een trackingservice aanbieden (soms tegen bijbetaling). Daarmee blijf je goed op de hoogte waar jou pakket zich bevindt.

Wanneer je de producten laat verschepen of via luchttransport laat bezorgen nemen de vervoerders de administratieve handelingen van het inklaren op zich. Zij regelen dus dat er btw en douanerechten worden betaald en brengen hiervoor inklaringskosten in rekening. Op de website van de bezorger kan men veelal meer informatie vinden, ook met betrekking tot de kosten die hiervoor worden gerekend.

Klik hier voor meer informatie over de verzending vanuit China!

Wat te doen als mijn producten niet zijn geleverd?
Hoewel de kans erg klein is dat je bestelde producten niet ontvangt, kan het zo zijn dat bijvoorbeeld de post je pakketje verliest. Dit gebeurd heel zelden met ongeregistreerde verzendingen. Als dit, of door een andere reden, je pakket niet aankomt kun je een PayPal dispute via het “Paypal Buyer Protection” starten. Hierbij zal de verkoper een bericht krijgen dat jij niets hebt ontvangen. Als hij hier op reageert kunnen jullie samen tot een oplossing komen. Als de verkoper niet reageert kun je het opwaarderen tot een PayPal claim, hierbij zal PayPal tussen jou en de verkoper onderhandelen. Je kunt een klacht indienen via het klachtencentrum in PayPal. Als je het pakketje toch nog binnen krijgt, kun je het geld alsnog terug storten of het proces stoppen. Zie de informatie over PayPal hierboven.

Aanbiedingen
Bij veel Chinese webwinkels in het makkelijk te zien welke producten met extra kortingen worden verkocht. Je zult woorden als “sale” of “discount” zien staan. Veelal zijn er aparte pagina’s op de website, waar duidelijk zichtbaar is gemaakt welke producten op dat moment in de korting zijn.

De meeste Chinese webwinkels bieden de mogelijkheid aan of verplichten je zelfs om een account aan te maken. Daar kan je je vaak aanemelden voor de nieuwsbrief (pas op, vaak schrijf je je ongemerkt in). Uiteraard zullen de webwinkels daar hun speciale acties en aanbiedingen in vermelden.

Soms moeten Chinese winkels van hun restpartijen af of willen ze wat extra reclame maken. Vaak doen ze dat door een product te verkopen voor 0 of 1 eurocent. Wij proberen deze aanbiedingen altijd op de website te vermelden.

Chinese marktplaatsen
Chinese marktplaatsen zijn websites waar Chinese handelaren hun spullen kunnen aanbieden. Een soort eBay, alleen dan gericht op groothandel. De bekendste marktplaatsen zijn Alibaba, Aliexpress,TradeTang en DHGate.com. Daarnaast zijn TMall en TaoBao ook bekende marktplaatsen, deze zijn echter niet gericht op internationale kopers.

Alibaba en Aliexpress zijn van dezelfde organisatie. Aliexpress is een dochterbedrijf van Alibaba. Beiden marktplaatsen zijn eigenlijk gericht op groothandel, maar vele producten kun je ook gewoon vanaf 1 stuks afnemen. Alibaba en Aliexpress hebben allebei hun eigen kopersbescherming, de verkoper krijgt pas het geld als jij aangeeft je ebstellingen ontvangen te hebben en tevreden te zijn. Kijk voor je iets koopt altijd goed naar de feedback die eerdere kopers aan de verkoper hebben gegeven. Met de meeste verkopers kun je ook chatten, als je een account hebt. Veelal spreken zij Engels. Aliexpress accepteert zelf geen PayPal. Sommige verkopers wel. Communiceer dus goed met verkopers.

TaoBao en TMall zijn beide twee enorme marktplaatsen met een extreem groot aanbod. Echter zijn het allebei websites in het Chinees en is bestellen zonder hulp niet aan te raden. Gelukkig zijn er een aantal betrouwbare agents. Dit zijn bedrijven die bij de Chinese verkoper jouw spullen kopen en het daarna verzenden naar jou. Een aantal bekende agents zijn “mistertao.com” (aanrader!), “Zarmark” en “TaoBaoring”.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Laat een reactie achter