Chinese webwinkels verzenden steeds vaker vanuit Europese distributiecentra

door redacteur Jacob 0

cropped-warehouse2

Steeds meer Europeanen komen erachter dat vrijwel alles direct in China te bestellen is, voor een fractie van de lokale prijzen. In nog geen vijf jaar tijd is Europa één van de grootste afzetgebieden van Chinese webwinkels geworden. Naast de prijs van producten, vinden wij Europeanen het steeds belangrijker dat producten snel en zonder al te veel gedoe geleverd worden.

De Chinese webwinkels met de grootste Europese distributiecentra: Banggood, DealExtreme en TinyDeal.

Eén van de nadelen van winkelen bij Chinese webwinkels is de lange levertijd. Door de distributiecentra die Chinese webwinkels in Europa openen, wordt dit nadeel weggenomen. De afgelopen drie jaar hebben Chinese webwinkels in rap tempo distributiecentra in Europa opgezet. Producten die op voorraad zijn in de Europese distributiecentra, kunnen vaak binnen enkele dagen tot een week geleverd worden.

Naast de snellere levering worden er meer ‘problemen’ opgelost. Verzendingen binnen de Europese Unie worden minder streng tot niet gecontroleerd. Er zullen geen extra kosten zoals omzetbelasting of douanerechten in rekening worden gebracht bij zendingen binnen Europa.

Maar we zijn er nog niet.. Het retourneren van producten wordt ook een stuk makkelijker bij webwinkels die gebruik maken van een Europees distributiecentrum. Het terugsturen van producten naar China die defect of overcompleet zijn is vrij ongebruikelijk. Dit komt voornamelijk door de hoge verzendkosten van Nederland naar China. Door de komst van de distributiecentra is het mogelijk om relatief goedkoop producten te retourneren.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399