Chinese verzendmethodes: Free Shipping!

door redacteur Jacob 20

Dongfeng_China_Post

Online winkelen in China is leuk en bovendien zeer voordelig. Heb je nog nooit iets in China besteld, maar wil je dat toch binnenkort doen? Lees vooral verder, wij zullen in deze handleiding namelijk alles met betrekking tot het internationaal laten verzenden van pakketten met Chinese verzendmethodes uitleggen.

Express zendingen
Er zijn tientallen bedrijven die de verzending van China naar Nederland voor je kunnen verzorgen. De diensten die deze bedrijven aanbieden kun je in twee groepen onderverdelen; de express verzending en de gratis ‘Standard Int’l Shipping’. Bedrijven die express zendingen verzorgen zijn: DHL, EMS, UPS, TNT Express en Fedex. Deze bedrijven zullen je pakket gemiddeld binnen 3 tot 8 dagen thuisbezorgen. Bovendien is het mogelijk om je pakket uitgebreid te volgen met een trackingnummer. Express zendingen zijn helaas wel vrij prijzig. Een pakket van een gemiddelde omvang laten versturen met één van bovenstaande koerriers kost ongeveer €20 extra.

Gratis verzending
Het is ook mogelijk om voor de goedkope, vaak zelf gratis, ‘Standard Int’l (International) Shipping’ te kiezen. Je betaalt geen extra kosten als je een pakket met deze verzendmethode laat versturen.  De verzendkosten zijn namelijk al standaard bij de prijs van het product inbegrepen. Ja echt, ook bij producten van €1,- zijn de verzendkosten al inbegrepen, helemaal vanuit China.

Hoe kan dat?
De verzendkosten, die bij de prijs zijn inbegrepen, zijn zo laag omdat de meeste Chinese webwinkels in een zogenaamde ‘Export Processing Zone’ liggen. Dit zijn speciale economische zones, waarin de overheid het bedrijfsleven stimuleert. Hier hebben bedrijven bijvoorbeeld minder last van de milieuregelgeving, waardoor de prijzen verlaagd kunnen worden. Tevens subsidieert de Chinese overheid de export, omdat dit goed voor de economie is.  Tel daarbij op dat de posttarieven in China sowieso al lager liggen en dat de grote webwinkels kwantumkorting krijgen. Al deze factoren bij elkaar opgeteld zorgen voor de ongelooflijk lage transportkosten.

Hoe lang duurt het verzenden?
Als je voor ‘Standard Int’l Shipping’ kiest, wordt je pakket meestal minder snel door de webwinkel verwerkt en de verzending zelf duurt uiteraard langer. Over het algemeen duurt de verzending 1 tot 3 weken. Dit is een richtlijn, het is ook mogelijk dat je pakketje eerder of later aankomt. Dit is voornamelijk afhankelijk van drukte en de Chinese vakantieperiodes. Rond de feestdagen in december is het over het algemeen het drukst. De gemiddelde verzendtijd kan dan oplopen tot wel 4 tot 5 weken.

Je pakketje zal door PostNL worden afgeleverd. Pakketjes die door de brievenbus passen worden door de postbode bezorgd, pakketjes die niet door de brievenbus passen worden door de pakketbezorger afgeleverd.

Als je een trackingnummer hebt ontvangen van een pakketje dat met een standaard verzendmethode is verstuurd,  kun je je pakket volgen via één van de onderstaande sites. Hou er wel rekening mee dat het een aantal dagen kan duren voordat je Trackingnummer werkt en dat het systeem erg onnauwkeurig is. Een vertraging van een paar dagen is eerder regel dan uitzondering.

–  17Track
– Hong kong Post – Official

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Reacties (20)

 1. Bij mijn tracking status stond destination NA. Even Google’n en dat staat voor Nederlandse antillen. Ik weet dat de tracking onnauwkeurig is… De vraag is dus of het.echt.naar de antillen gaat of toch naar nederland… Even afwachten dus?

  1. De gegevens die het systeem van verzendmethodes zoals China post geeft zijn inderdaad erg onnauwkeurig. Ik ben dit probleem nog nooit tegengekomen, maar het lijkt erg onwaarschijnlijk dat het pakket naar de Nederlandse Antillen wordt verstuurd. Omdat ik hier verder ook geen inzicht in heb, kun je het beste even contact opnemen met de partij die het pakketje heeft verstuurd.

   1. NA staat mogelijk ook voor not available…

  2. hahaha, NA betekent Not Available – Niet beschikbaar…

  3. Het betekend wsl destination Not Available

 2. goede avond..

  Hebben jullie er ook last van dat de website van
  china-post

  De pagina niet laad??

  Ik heb 5 min gewacht maar hij opent de website niet :(

 3. Hallo mensen,

  item No: Year Status Location
  RB197478712CN 2013 NULL CPH

  via http://track-chinapost.com/track_chinapost.php krijg ik deze melding, weet iemand waar NULL en CPH voor staan?

  Groeten Wiebe

  1. kijk even op import-forum.nl daar heeft iemand precies dezelfde vraag gesteld

 4. Hoi,

  Ik heb laats een pakketje in China besteld via China Post. Ik had 2x beats by dr. Dre besteld en oortjes. Toen ik mijn pakketje echter openmaakte zaten alleen de oortjes er nog in, de douane had hem geopend en de koptelefoons eruit gehaald :( Kan ik dit voorkomen met de verzendingsmethoden? De verzendingsmethoden zijn: Swiss post, HongKong post, DHL, Singapore post, TNT, UPS, China post.

  Martijn

 5. @ steffelonio bij mijn weten staat NA voor Not Available.. dat betekend meestal dat het tracking nummer nog niet volledig is doorgevoerd en het hoogstwaarschijnlijk een paar dagen later wel trackable is
  @ Martijn een kennis van mij werkt bij DHL in Azie en het lijkt erop dat de douane controle daar strenger is dan op standard post.. maar ik kan het mis hebben, ik heb zelf ooit een rekening van de douane gehad voor 1x beats solo, er wordt wel eens gezegd; hoe groter het pakket, des te hoger de kans op controle
  (disclaimer: Ik kan het mis hebben)

 6. hoi,
  ik probeer al erg lang een pakketje terug te sturen naar china, maar zij willen dat ik het verzend met regular shipping/flat rate shipping? het mag niet verzonden worden met TNT, FedEx, DHL en UPS. alles wat ik verder kan vinden op internet, daar wordt aangegeven, dat het verzenden minimaal 75 euro kost, naast eventuele extra kosten bij de douane. Als ik het pakketje retour krijg, kost me dat nog eens 25 euro. al met al een duur grapje. ik hoop dat iemand mij nog kan helpen en anders stuur ik het liever niet op en neem ik mijn verlies.

 7. NA staat waarschijnlijk voor Not avaible en niet voor netherlands antilles.

 8. Ik heb een paar weken geleden een paar schoenen besteld. Op mijn track en trace staat dat het pakket op 29-10 export customs scan heeft gehad. Nu heb ik mijn pakket nog steeds niet ontvangen het gaat nu al richting 3 weken en ik word steeds ongeruster.

 9. Ik heb op 27 maart schoenen bestelt online. Ik kreeg in eerste instantie geen track & trace code. Nadat ik er om vroeg kreeg ik deze code: RC296086964HK
  Nu lees ik heel veel dat de codes met RA of RB enz enz maar nergens met RC zoals bij mijn code. Toen ik deze invoerde bij de Hong Kong post stond er dat het “pakketje” op 2 april Hong Kong heeft verlaten. Als ik het nu in type is er niks meer te vinden op deze code. Ik heb meerdere malen gemailt met zowel de site als met de Hong Kong post hoe ik in Europa het pakketje kan volgen. Het enigste antwoord dat ik krijg is dat ik contact moet zoeken met het locale postkantoor. Ik ben inmiddels de 20 dagen levertijd voorbij en krijg steeds meer het gevoel dat ik nooit mijn schoenen zal ontvangen. Kan iemand mij helpen hoe ik mijn pakket toch kan vinden binnen Europa?

 10. ik heb op 05 -11-2015 bestelt online ik heb nog niks ontvang wat moet ik doen
  ik heb brief gestuurt via eimal naar aliexpress geen antwoord
  ik heb allen deze code, China Post Registered Air Mail RS360586056NL is verzinden
  gr labbar

  1. hallo; je kunt altijd jouw eigen account in de gaten houden bij Aliexpress: daar staat precies wat je bestelt hebt en tot wanneer de beschermingsperiode loopt. binnen deze periode kun je een dispuut aanmaken. ga nu direct kijken of dit nog kan; dan kun je je geld terugkrijgen.

 11. China Post Registered Air Mail RS360586056NL IK HEB NOG NIKS ONTVANGEN
  4 MANDEN NOG NIKS VAN UIT ALIEXPRESS

 12. 2016-02-29 07:21:44

  Geachte heer,
  Ik bestelde Een orde, Maar ik diddnt recive de orde ik denk somthing mis Ging ????
  Kunt u erachter te Komen wat whent mis Voldaan mi Bestelling.
  Met vriendelijke groet,
  70420220002143
  M Labbarim

 13. IK HEB DIT BESTELT OP 5 NOVAMBER 2015 Free shipping!!1280*480pixels 3.5″ LCD Dual Lens Car Camera DVR Video recorder Rearview Mirror NOG NIKS ONTVANGEN
  WAT MOET IK DOED AUB
  MIJN TELFOON NUMMER 0643835224 OF EMAIL MEZIEN@LIVE.NL
  GROOTJES VAN LABBARIM

  1. hallo LABBARIM,
   het beste kijk je in jouw account op aliexpress: daar staat aangegeven hoe het met je zending is, als je e.e.a. niet hebt ontvangen kun je een dispuut aanmaken.
   met vriendelijke groeten,
   jeroen

Reacties zijn uitgeschakeld.