Chinese Smartphone: THL T6S MTK6582

door redacteur Jacob 5

thl

Merk + Naam: ThL T6S MTK6582
OS: Android 4.4
Prijs: $83.69 (€64.27) Code: THLT6SPW = Discount: 7% off
Site: Pandawill
Link: http://www.pandawill.com/thl-t6s-smartphone-mtk6582m-50-inch-ips-1gb-8gb-android-44-gps-3g-black-p92266.html

Inleiding:

De Smartphone is aangeschaft om te onderzoeken wat een chinese smartphone in het goedkopere segment vandaag de dag te bieden heeft. De ThL T6S leek ons erg geschikt voor het onderzoek. Een smartphone van circa 65 euro is niet duur, toch zijn de specificaties van de telefoon niet slecht. Qua specificaties is de telefoon vergelijkbaar met een iPhone 4S. De telefoon ligt lekker in hand, dit is iets wat ik heel erg belangrijk vind aan een telefoon. De reden dat de telefoon lekker in de hand ligt heeft met vorm en gewicht te maken.

Specificaties:

 • MTK6582 Quad Core 1.3GHz
 • 5.0 Inch 854* 480 Pixel FWVGA IPS Scherm
 • 1GB Ram 8GB Rom
 • 5.0MP Achterkant Camera, 0.3MP Voorkant Camera
 • Support 3G, WIFI, GPS, Bluetooth, Multilanguage, etc
 • 8.2 mm Ultra Thin
 • 1900mAh Batterij

In de doos komen we het volgende tegen:

 • ThL T6S MTK6582.
 • Oplader + EU convertor.
 • Beschermhoes voor de telefoon.
 • Oordopjes.
 • Screen protector.
 • Engelse handleiding.
 • Quick start Guide.

Scherm:

De ThL T6S bevat een • 5.0 Inch 854* 480 Pixel FWVGA IPS Scherm. Wanneer je de specs bekijkt verwacht je er niet veel van. Wanneer je de telefoon vast hebt valt het scherm verbazingwekkend goed te noemen. De kleuren zijn helder en de kwaliteit van het scherm is uitstekend.

Camera:

Aan de achterkant van de smartphone bevind zich een 5 megapixel camera. De foto’s die de ThL T6S MTK6582 schiet zijn verrassend goed, ik had er door de specs namelijk weinig van verwacht. Nu blijkt maar weer dat het aantal megapixels in een camera niet alles zegt. De camera zit netjes verwerkt in het toestel, hij steekt niet tot nauwelijks uit. De camera aan de voorkant heeft 0,3 megapixels. De camera is vergelijkbaar met de frontcamera van een iPhone 5, prima voor selfies maar meer ook niet. Tot slot wil ik zeggen over de camera dat hij lekker snel werkt, hij start snel, de foto’s schieten snel en de videostand is eveneens prima.

Accu:

De smartphone wordt standaard meegeleverd met een batterij van 1900mAh. De batterij is bij levering al in de telefoon geplaatst met een net beschermhoesje. De tijd die de smartphone meegaat is op zich niet heel indrukwekkend, toch kan je met de telefoon een goede dag vooruit wanneer hij 100% charged is. Omdat de batterij uit het toestel te halen is kan je hem eventueel vervangen voor een batterij met meer capaciteit, dit resulteert uiteraard in een langere duur van de batterij.

GPS & Ontvangst:

De ontvangst van de telefoon is goed. Naar alle waarschijnlijkheid beter dan een iPhone 5, ik ben zelf namelijk niet tevreden over de ontvangst van een iPhone 5. De GPS, iets waar veel Chinese smartphones niet goed op scoren omdat het niet of nauwelijks werkt. Bij dit toetsel heb ik er geen problemen mee! Het ontvangst is uitstekend en hij vindt snel contact. Ook navigeren is geen enkel probleem, je blijft keurig op de weg rijden en wijkt niet af.

Hardware Performance:

t6s-3

Conclusie:

De telefoon krijgt qua prestaties een zeven. Wanneer je de telefoon beoordeelt op value for money scoort hij een 9. De telefoon is namelijk erg goedkoop en presteert toch behoorlijk goed. Het is dus een aanrader.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Reacties (5)

 1. Jammer dat deze smartphone geen HD scherm heeft, dat vind ik tegenwoordig toch een minimale vereiste.

  Het hoeft natuurlijk geen full hd te zijn, maar wel minimaal 720p.

 2. Bedankt voor de review, goede telefoon. Heb je een suggestie of links voor een betere sterkere batterij?

  Hartelijk dank.

 3. Hoi,

  Telefoon binnengekregen, inderdaad een goede telefoon voor het geld. Mooi uiterlijk. De batterij is inderdaad het minpunt. Weet je wat voor betere batterij ik hier voor kan krijgen en waar?

  Bedankt

 4. hi
  ik heb een vraag wat u misschien waar ik lcd scherm van deze telefoon kan kopen
  bedankt

  1. Wil je alleen de touchscreen bestellen of wil je zowel het touchscreen als het LCD scherm bestellen? Hier vind je beide onderdelen: http://s.click.aliexpress.com/e/Jqja2jeUV?af=746306849. Hier vind je alleen het touchscreen: http://s.click.aliexpress.com/e/jYR76AI6Y?af=746306849.

Reacties zijn uitgeschakeld.