Chinees nieuwjaar 2013

door redacteur Jacob 0

China-celebrates-the-Spring-Festival_5

De eerste weken van 2013 zijn voor ons inmiddels alweer voorbij. De vertraging van Chinese pakketjes rond de Nederlandse feestdagen is heel erg meegevallen. In vergelijking met vorige jaren hebben de Chinese webwinkels de vertraging goed weten te beperken. Helaas moet het ergste oponthoud nog komen, in de maand februari zullen de pakketjes er gemiddeld één tot drie weken langer dan normaal over doen. De Chinezen hebben namelijk iets te vieren, op 10 februari zal het Chinees nieuwjaar, ook bekend als lentefestival, gevierd worden.

Tijdens, voor en na de Chinese jaarwisseling zullen de webwinkels dicht zijn. Het lentefestival wordt vijftien dagen lang gevierd met het Chinees nieuwjaar als hoogtepunt. Vanaf 1 februari tot en met 15 februari zijn de meeste webwinkels gesloten of slechts gedeeltelijk open. Hou er dus rekening mee dat bestellingen veel later dan normaal binnen zullen komen. De grotere Chinese webwinkels zoals Dealextreme zullen alleen vanaf 9 tot 15 februari gesloten zijn. De kleinere Chinese webwinkels zijn de dagen voor het Chinees nieuwjaar wel (gedeeltelijk) gesloten.

Wij wensen iedereen alvast een fijn Chinees nieuwjaar en lentefestival!
我們希望每個人一個很好的中國新年春節!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399