Site Review: Banggood!

door redacteur Jacob 2

Schermafdruk 2015-11-01 10.01.43

Banggood is een betrouwbare Chinese webwinkel, welke is opgericht in 2004. Banggood is gevestigd in Guangzhou, de plek waar bijna alle bekende Chinese webwinkels zijn gevestigd. Op het eerste gezicht ziet de webshop er duidelijk en overzichtelijk uit. Wat me wel opvalt, en waar ik ook veel klachten over hoor, is dat de site vaak erg traag is, maar daar hebben meerdere Chinese webwinkels last van.

Klik hier om naar Banggood te gaan!

Op de webshop vinden we verschillende artikelen, het aanbod is nèt iets kleiner dan het aanbod van andere Chinese webwinkels. Het grootste deel van het assortiment bestaat uit radiografisch bestuurbare auto’s, helikopters en boten. Ook kleding voor zowel mannen als vrouwen is in grote aantallen aanwezig.

Betalen bij Banggood kan met PayPal of IDEAL. De standaard verzending naar Nederland is gratis. Wil je niet zo lang op je pakket wachten? Dan kun je bij Banggood ook kiezen om je pakket te laten verzenden met EMS of DHL. Hier betaal je natuurlijk wel extra verzendkosten voor, maar je pakket heb je dan over het algemeen wel in minder dan 7 dagen binnen. De snelheid van verzenden is uitstekend, soms worden bestelde producten dezelfde dag nog verzonden. Gemiddeld gezien worden producten binnen 2 werkdagen na het plaatsen van de bestelling verzonden.

Banggood verkoopt geen nagemaakte artikelen. De focus op gadgets, elektronica en radiografisch bestuurbare artikelen is duidelijk aanwezig.

Banggood heeft een uitstekende klantenservice. Vragen en/of opmerkingen over producten worden zeer snel beantwoord en je word zeer vriendelijk te woord gestaan. In geval van een defect product of een ander mankement, zal Banggood over het algemeen altijd met een net voorstel komen. Of door in te loggen op hun site en via die weg een ‘Message Request’ aan te vragen.

Klik hier om naar Banggood te gaan!

Reacties (2)

 1. Hoewel op de site van Banggood is aangegeven dat er een 3-daagse productgarantie is :
  (3 Day Product Guarantee – If your order arrives dammaged, not working or not as described please contact us within 3 days of receiving the product. We will usually resend the order or offer you a full refund.),
  moet je maar eens proberen daar gebruik van te maken.
  Toen ik binnen deze 3 dagen een bij Banggood besteld horloge wilde uitproberen, bleef ik meteen al met de instelknop + pin in mijn handen zitten. Horloge was dus al kapot bij aankomst. Natuurlijk direct een mail met foto verzonden, maar reactie was na 6 dagen nog steeds niet ontvangen. Nu ben ik al 4 verzonden e-mails verder en men zwijgt in alle talen.
  Garantie beloven is blijkbaar toch niet hetzelfde bij Banggood, als garantie geven !!!
  Gelukkig zijn er veel en betere alternatieven, die wel hun afspraken nakomen.

 2. Heel slechte garantie. Ik had een muis besteld en deze ook ontvangen. Echter was deze is helemaal defect. Nadat ik bericht gestuurd had over defect werd mijn gevraagd een video van het defect te maken. Uiteindelijk video gemaakt en via wetransfer opgestuurd waar ze geen raad mee wisten, moest te link sturen. Hoe ze aan de video kunnen zien dat de muis werkt is voor mij een raadsel. De muis koste €6,47 ik kreeg echter maar €4,00 terug. Scheelt maar €2,47, dat is meer dan 30% minder dan het betaalde bedrag.

Reacties zijn uitgeschakeld.